دستور پخت آش دوغ اصلی و مخصوص اردبیل

طرز تهیه آش دوغ

طرز تهیه آش دوغ شیرازی ارومیه مازندرانی ترکی اردبیل اصیل کردستان اش دوغ تبریزیها بدون گوشت

آش دوغ یکی از انواع آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با روش های بسیار متنوعی پخته می شود. از معروف ترین انواع آش دوغ می توان به آش دوغ شهرهای تبریز ، شیراز ، سرعین ، ارومیه و رشت اشاره کرد.

مواد لازم برای ۴ نفر
دوغ ۲ لیتر
نخود ۲۰۰ گرم
سبزی آش ۷۵۰ گرم
برنج ۱ پیمانه
سیر داغ ۱ قاشق غذاخوری
نعناع داغ ۲ قاشق غذاخوری
پیاز داغ ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی

دستور پخت آش دوغ

مرحله اول

ابتدا نخود را حداقل از دو ساعت قبل در یک کاسه می خیسانیم تا علاوه بر اینکه راحت تر پخته شود ، نفخ آن نیز برطرف شود. البته بهتر است برا اینکه نفخ نخود به طور کامل گرفته شود از شب قبل خیسانده شود و چندین بار آب آن تعویض شود.

مرحله دوم

پس از اینکه مرحله خیساندن نخود به پایان رسید آنرا با سرد آبکشی می کنیم و داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. چند لیوان آب نیز به قابلمه اضافه می کنیم و آنرا روی حرارت قرار می دهیم تا نخودها به طوطر کامل پخته شوند.

مرحله سوم

در این مرحله ۲ لیوان آب به نصف قاشق چایخوری نمک داخل یک قابلمه کوچک می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید سپس برنج را می شوییم و به آب جوش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم برنج نرم شود سپس برنج را به قابلمه حاوی نخود اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

سبزی آش که شامل جعفری ، شوید و جعفری به مقدار یکسان است را پس از شستشو خرد کرده و به قابلمه حاوی نخود و برنج اضافه می کنیم. اگر می خواهید سبزی آش در زمان پخت خوشرنگ تر بماند قبل از اضافه کردن ان کمی نمک به قابلمه اضافه کنید.

مرحله پنجم

پس از اضافه کردن سبزی نباید درب قابلمه را بگذاریم زیرا این کار باعث بد رنگ شدن سبزی آش می شود. پس از گذشت ۳۰ دقیقه که سبزی آش پخت دوغ را کم کم به قابلمه اضافه می کنیم و همزمان آش را هم می زنیم تا مواد با هم مخلوط شوند.

مرحله ششم

برای این آش معمولا از دوغ محلی استفاده می شود البته اگر دوغ محلی در دسترس ندارید می توانید از دوغ پاستوریزه گازدار نیز استفاده کنید. پس از اضافه کردن دوغ نباید درب قابلمه را بگذاریم زیرا ممکن است دوغ ببرد و ظاهر آش خراب شود.

مرحله هفتم

پس از ۱۵ دقیقه بعد از اضافه کردن دوغ ، مقداری نمک و فلفل سیاه به آش اضافه می کنیم. در پایان پس از اینکه آش اماده شد انرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به وسیله پیاز داغ ، سیر داغ و نعناع داغ تزیین کرده و سرو می کنیم.

بیان دیدگاه